Ervaringen

Van één van onze leden:

“In 1999 ben ik voor het eerst mee gegaan met iemand naar de schietvereniging S.V.Loenen. Ik had het idee van nou effe lekker met een pistool knallen, maar dat viel tegen. Het bestuur gaf mij een rondleiding en vertelde wat er de bedoeling was van het schieten. Omdat het een geweer vereniging is moet er dus geweer geschoten worden en na 1 jaar mocht je er ook pistool bij schieten.

Nou oké dan ga ik het wel met een geweer proberen, er werd iemand bij geroepen om mij te begeleiden en deze man vertelde mij hoe alles in zijn werk ging, het is niet zomaar even een geweer pakken en gaan schieten zoals op de kermis. Nee, ik moest 2 kussens uitzoeken om knielend de 12 mtr te kunnen gaan schieten, en de kaart wordt wel wat klein op die afstand. Nou alles staat en zit klaar en ik mag mijn eerste schot lossen. PANG, en in de kaart???? Ja, dat wel maar geen punt gescoord, oké zegt mijn begeleider niets aan de hand gewoon nog een keer proberen.

Na nog het één en ander aan tekst en uitleg van positie en voetenwerk en hoe je moet aanschouderen ging het al snel beter en kreeg ik er steeds meer zin in. Ik dacht geen moment meer aan pistool schieten, ik vond geweer gewoon geweldig. Het is een sport van je zelf, alleen jij kan er voor zorgen dat je goed schiet, maak je een fout dan schiet je b.v. 3 punten en doe je het goed schiet je 10 punten en zo kan je per kaart 50 punten halen (probeer het maar).

Na een periode van 6 maanden (ballotage) werd ik officieel lid, en dan doe je automatisch mee aan de onderlinge competitie. Toen werd het echt leuk want toen kon ik me meten met andere mensen in mijn klasse. En bij de prijsuitreiking keek ik wel even op toen ik hoorde dat ik een prijs had gewonnen, intussen heb ik in de loop der jaren al heel wat prijzen binnengesleept en dat is geweldig. Intussen doe ik ook mee aan de onderlinge competitie van onze regio. Er zijn binnen onze vereniging 3 teams die meedoen, en ik zit in team 3 met nog 4 andere schutters. Met deze groep moeten we 6 keer per jaar schieten 3 x uit en 3 x thuis, het zijn altijd hele leuke avonden en je zou bijna vergeten dat je ook nog wil winnen. Voor de rest zijn er ook nog andere wedstrijden waar we naar toe gaan maar dan schiet je meer voor je zelf en dat is ook altijd leuk. Intussen heb ik er wel een pistool bij gekocht, maar blijf toch trouw aan mijn geweer, dat blijft bij mij nr. 1.

Wat ik ook zo prettig vind, je kan bij ons lekker ontspannen schieten en hulp vragen, en na het schieten kan je gezellig een kaartje leggen en wat eten of drinken aan de bar. Het is voor mij altijd weer een gezellige avond uit en in al die jaren heb ik nog geen 1 avond gemist want ik zet er alles voor aan de kant.”

Comments are closed.